Motorové pily Stihl pro profesionální i příležitostné využití

Kupujete motorovou pilu pro občasnou práci na zahradě nebo pro vytížené využití motorové pily v lesnictví? Na první pohled se může zdát, že všechny modely vypadají stejně a jediný viditelný rozdíl pro laika může být v ceně stroje. Poradíme Vám, na co se při výběru motorové pily Stihl zaměřit a čemu věnovat pozornost při péči o motorovou pilu, aby Vám co nejdéle vydržela.

Hobby motorovou pilu nebo farmářskou pilu?

Správným výběrem motorové pily si nejen usnadníte výslednou práci, ale také prodloužíte její životnost. Hledáte motorovou pilu pro občasné řezání nebo k pravidelnému využívání? V prvním případě Vám postačí hobby motorová pila, která je zcela dostatečná k pokácení stromu na Vaší zahradě či nařezání polínek pro zatopení. Na náročnější práci volte farmářskou pilu nebo profi motorové pily Stihl, které jsou již určeny k tomu, aby byly denně vystavovány silné zátěži.

Při výběru motorové pily Stihl se řiďte několika radami

Během výběru motorové pily se zaměřte především na typ pohonu a výkon motorové pily. Elektrický typ pohonu je vhodný pro řezání malých stromků a pro práci v kůlně. Naopak benzínový motor má výkon vyšší a hodí se již na profesionálnější využití. Výkon motorové pily určuje sílu pily. Pro občasné využití postačí motorová pila s výkonem přibližně 1500 W. Pro práci v lesnictví můžete sáhnout po výkonu až 2000 W. Vyšší výkon Vám práci usnadní, ale na druhou stranu zvyšuje pořizovací náklady motorové pily.

Motorovým pilám Stihl věnujte dostatečnou péči

Motorová pila je citlivý stroj a musí se s ním také tak zacházet. Vždy udržujte ve stroji dostatečné množství paliva, bez kterého motorová pila neřeže. Motor vždy musí být čistý, protože i malé nečistoty zkracují jeho životnost. Pozornost věnujte také řetězu motorové pily, který musí být promazaný, dostatečně napnutý a nabroušený.

Zdroj foto: Dobrepilky.cz, Pixabay.com

Související příspěvky